Communicatie stagiair campagnes Netwerk Mediawijsheid

Solliciteer direct
Bij: Beeld en Geluid Vanaf: september 2019 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 36 uur per week Soort stage: Marketing-Communicatie-PR-Sales Opleidingsniveau: MBO/HBO Vergoeding: €300,- bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Niet mogelijk

Ben jij kritisch en bewust over (je eigen) mediagebruik? Vind jij het belangrijk dat iedereen leert verantwoord om te gaan media? Ken jij alle ins en outs van sociale media en weet je het in te zetten om je doelen te bereiken? Kom dan stagelopen bij het Netwerk Mediawijsheid en help mee aan het mediawijzer maken van Nederland!Netwerk Mediawijsheid is gevestigd in het kleurrijke pand van Beeld en Geluid op het Mediapark in Hilversum en heeft als doel om alle Nederlanders in staat te stellen mediawijs te leven.

Dit doen we o.a. door het organiseren van landelijke communicatiecampagnes, onderzoeken, events en educatieve projecten. Zo spelen jaarlijks meer dan 6000 klassen mee met onze serious game MediaMasters voor groep 7 en 8. En zonden we tijdens de Week van de Mediawijsheid 2018 samen met BNNVARA de Mediawijsheidtest uit.

Wat ga je doen?

Tijdens je stage werk je volwaardig mee en ondersteun je het team op het gebied van communicatie en marketing bij de dagelijkse gang van zaken en rondom campagnes en evenementen. De campagnes en projecten waar je tijdens je stage mee aan de slag gaat zijn: Week van de Mediawijsheid, MediaMasters en events in samenwerking met het netwerk, zoals Cinekid. Taakomschrijving:
 • meedenken in/en de ontwikkeling van campagnemateriaal;
 • het schrijven van teksten voor de campagnewebsites;
 • meewerken aan de uitvoering van MediaMasters;
 • online en offline communicatiemogelijkheden en kansen onderzoeken;
 • strategieën en campagnes voor sociale media opzetten;
 • (video)content maken voor de sociale mediakanalen;
 • SEO en SEA optimaliseren en instellen.

Wat bieden wij?

Verder krijg je de ruimte om je in overleg verder te ontwikkelen op de gebieden die jij belangrijk vindt.

Je ontvangt een maandelijkse stagevergoeding en je stageperiode heeft een duur van minimaal 3 maanden. Indien je niet beschikt over een studenten OV is een reiskostenvergoeding bespreekbaar.

Eerder starten is mogelijk.

Herken jij jezelf in dit profiel?

 • Je volgt een gerelateerde mbo/hbo of wo opleiding
 • Je vindt mediawijsheid een interessant onderwerp en wil er meer over leren
 • Je bent op de hoogte van online communicatie/marketing en wil er meer over leren
 • Je hebt oog voor detail, bent accuraat en punctueel
 • Je bent enthousiast, zelfstandig en neemt initiatief
 • Anderen vragen jou altijd om hun tekst te checken, taal is jouw ding
 • Je vindt het leuk om te helpen bij het organiseren van activiteiten en evenementen
 • Je bent creatief, deelt graag je ideeën en hebt een goed gevoel voor de combinatie van tekst en beeld
 • Bonus: kun je ook nog overweg met photoshop, Wordpress, videobewerking-programma’s of andere tools waarvan je denkt dat je er in deze stage mooie dingen mee kunt doen? Laat het ons vooral weten

Wie zijn wij?

Beeld en Geluid is het toonaangevende instituut voor media. Een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor professionals en particulieren; online, in ons museum en soms op locatie. We zijn een van de grootste archieven ter wereld en we bewaren diverse soorten media, zoals radio- en televisieprogramma’s, video(games), geschreven pers, politieke prenten, gifjes, websites en objecten. Beeld en Geluid is één van de autoriteiten die objectief het Nederlandse medialandschap in kaart brengt en actuele ontwikkelingen benadert vanuit media-historisch perspectief. Zo laten we zien welke impact media hebben op ieders leven. Dat doen we met een groot aantal partners, zoals creatieve mediamakers, knappe deskundigen, betrokken bedrijven en relevante influencers. Op die manier dragen we samen bij aan een mediawijzere wereld.

Solliciteren bij

Anne Everloo, communicatiemedewerker campagnes. 

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Belinda Gelsema, Adviseur Werving Talent
035 6466 280