Communicatie stagiair bij Amsterdam UMC (per direct)

Solliciteer direct
Bij: Amsterdam UMC, locatie AMC Vanaf: november 2018 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 32 uur per week Soort stage: Marketing-Communicatie-PR-Sales Opleidingsniveau: HBO/WO Vergoeding: € 319,- bruto per maand op basis van 36 uur Afstudeeropdracht: Niet mogelijk

Ben jij op zoek naar een stage communicatie? Ben jij nieuwsgierig en kritisch? En wil jij graag werken in een dynamische omgeving?

Dan is deze stage in het Emma Kinderziekenhuis zeker iets voor jou!

Wat ga je doen?

Tijdens de communicatie stage in het Emma Kinderziekenhuis ondersteun je de communicatieadviseur van het Emma Kinderziekenhuis. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor alle interne en externe communicatie over het Emma Kinderziekenhuis. Denk hierbij aan het samenstellen en uitsturen van de interne digitale nieuwsbrief en het maken van het themajaarboek. Ook het beheren van digitale communicatiemiddelen, zoals de website www.emmakids.nl (speciaal gericht op kinderen) en de webpagina www.amc.nl/kind.nl. Voor deze middelen schrijf je content over bijvoorbeeld een nieuw onderzoek of behandelmethode. Jij zult hiervoor contact zoeken met de verantwoordelijke arts of onderzoeker en hem/haar zelf interviewen. Daarnaast is het ook belangrijk om de vertaalslag te maken, zodat het ook voor kinderen en hun ouders te begrijpen is.

Interessant is dat je ook meehelpt in de communicatie van de onlangs gefuseerde Amsterdamse academische ziekenhuizen, AMC en VUmc, dat nu Amsterdam UMC heet. Bij een veranderproces is goede communicatie erg belangrijk! Tijdens deze stage krijg je de ruimte om zelfstandig verschillende projecten op te pakken. Je zult niet alleen meewerken in ons team, maar ook worden uitgedaagd om actief mee te denken en je mening te geven over onze uitingen en content.

We zijn op zoek naar een stagiair communicatie die per direct kan starten, maar het is ook mogelijk om alvast te solliciteren voor de stage in januari 2019.

Wat bieden wij?

Wij bieden ruime gelegenheid tot ontplooiing, verdieping en verbreding, een plek om te groeien! Werken in Amsterdam UMC, locatie AMC betekent werken in een inspirerende en professionele omgeving waar ontwikkeling, in alle opzichten, wordt gestimuleerd.

  • De stagevergoeding bedraagt maximaal € 319,- bruto per maand op basis van 36 uur (CAO UMC). Reiskosten worden geacht met deze vergoeding gedekt te zijn.
  • Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van minimaal 5 maanden voor 32 tot 36 uur. Deze minimale duur is naar onze mening noodzakelijk om je goed in te kunnen werken, en een plek met goede begeleiding te kunnen bieden.

Herken jij jezelf in dit profiel?

We zijn op zoek naar een communicatie stagiair die minimaal 5 maanden beschikbaar is. Als enthousiaste, nieuwsgierige en kritische tekstschrijver draai jij je hand niet om voor een aansprekend nieuwsbericht of goed uitgewerkt interview. Verder herken jij jezelf in het volgende profiel:

  • Relevante HBO/WO-opleiding, zoals Journalistiek, Communicatie, Nederlands;
  • uitstekende beheersing van de Nederlandse taal;
  • je houdt vanzelfsprekend van schrijven en beschikt over goede communicatieve vaardigheden;
  • je bent proactief en durft initiatief te nemen;
  • ervaring met CMS is een pré (WordPress, Mailchimp en GX)

Zin om de communicatiewerkzaamheden op te pakken? Dan is deze stageplaats een perfecte uitdaging voor jou!

Wie zijn wij?

Een bijzondere plek in Amsterdam UMC, locatie AMC is het Emma Kinderziekenhuis (EKZ). Een groot vernieuwd kinderziekenhuis dat eind 2015 heropend is door Koning Willem Alexander voor patiënten (0-18 jaar). Samen met de communicatieadviseur van het Emma Kinderziekenhuis vormen jullie de communicatieafdeling. Voor het verzamelen van content voor de verschillende uitingen werk je ook veel samen met artsen, verpleegkundigen en andere medewerkers van het Emma Kinderziekenhuis. De sfeer in het Emma Kinderziekenhuis is open, informeel en biedt je echt de ruimte om jezelf te ontwikkelen en uit te dagen.

Solliciteren bij

Marissa de Kort

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Kirsten Bense, Adviseur Stage en Talentontwikkeling
035 6466 271