Communicatie stagiair bij de afdeling 'Publiek en Marketing' (januari 2020)

Solliciteer direct
Bij: VPRO Vanaf: januari 2020 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 36 uur per week Soort stage: Marketing-Communicatie-PR-Sales Opleidingsniveau: HBO/WO Vergoeding: € 300,- (HBO), € 250,- (MBO) bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Mogelijk

Ben jij een enthousiaste HBO of WO-student met een eigen kijk op communicatie. En wil jij graag een paar maanden een bijdrage leveren aan de interne en corporate communicatie van VPRO in Hilversum? Dan zijn wij op zoek naar jou.

Wie zijn wij?

De afdeling Publiek en Marketing bestaat uit de teams online bereik en interactie, CRM, marketing en communicatie en corporate en interne communicatie. Publiek en Marketing heeft met bijna alle activiteiten van de VPRO te maken. Als stagiair heb je dan ook contacten door de hele organisatie heen en ben je betrokken bij verschillende werkzaamheden en projecten. In deze stage ondersteun je de corporate en interne communicatiespecialist in de dagelijkse taken.

We dagen je niet alleen uit mee te werken maar ook om actief mee te denken en je mening te geven. Er is binnen deze stage veel ruimte voor eigen initiatief en je draait volwaardig mee in het team. Voor ons is het belangrijk dat je zowel in teamverband als zelfstandig kunt meewerken.

Wat ga je doen?

Als interne en corporate communicatie stagiair(e) doe je gedurende een aantal maanden praktijkervaring op. Je houdt je voornamelijk bezig met de uitvoering van diverse interne communicatiewerkzaamheden en –projecten, zoals:

 • Bijdragen aan de interne nieuwsvoorziening binnen de VPRO
 • Ondersteuning bij het organiseren van interne bijeenkomsten
 • Ontwikkelen van interne communicatiematerialen- en plannen voor specifieke projecten
 • Meedenken met het voortdurend ontwikkelen van de interne communicatie binnen VPRO
 • Ondersteuning bij de doorontwikkeling stakeholdercommunicatie

Wat bieden wij?

Een stageplek bij een van de eigenzinnigste, scherpzinnige en absurdistische omroepen van Nederland. Waar de inhoud voorop staat. En waar we door buiten de gebaande paden te treden en te duiden wat er in de wereld gebeurt, willen bijdragen aan nieuwe inzichten en ideeënvorming. Tegen de stroom in. Met innovatie, vakmanschap en creativiteit als kernwaarden.

Herken jij jezelf in dit profiel?

 • Je bent bekend met de VPRO en voelt je verbonden met de programma's die we maken
 • Niveau: HBO+ Opleiding: Marketing/Media/ Communicatie
 • Je bent leergierig, nieuwsgierig en benadert mensen gemakkelijk
 • Je bent een uitstekende schrijver met affiniteit voor verschillende media
 • Je kunt zelfstandig werken binnen teamverband
 • Je bent accuraat
 • Je hebt oog voor vormgeving en kunt uit de voeten met designprogramma’s als Photoshop & Keynote
 • Daarnaast heb je affiniteit met social media

Wie zijn wij?

De VPRO is een crossmediale publieke omroepvereniging. De VPRO wil buiten de gebaande paden duiden wat er in de wereld gebeurt en bijdragen aan de vorming van ideeën en meningen. Door in de programma’s verdieping te geven, door te vragen, ongebruikelijke invalshoeken te kiezen, andere onderwerpen te agenderen en nieuwe inzichten te presenteren. De VPRO levert een relevante bijdrage aan onderzoeksjournalistiek, buitenlandse verslaggeving, kunst en cultuur, drama en documentaire, wetenschap, geschiedenis en jeugdprogrammering. De omroep is autonoom en eigenzinnig en gaat het experiment niet uit de weg. De VPRO is op zo veel mogelijk platforms te vinden en werkt samen met (inter)nationale partners.

Solliciteren bij

Coromandel Brombacher

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Belinda Gelsema, Adviseur Werving Talent
035 6466 280