Communicatie stagiair bij de afd. 'Corporate Communicatie & Merkstrategie'

Solliciteer direct
Bij: RTL Vanaf: februari 2020 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 40 uur per week Soort stage: Marketing-Communicatie-PR-Sales Opleidingsniveau: HBO/WO Vergoeding: € 350,- bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Niet mogelijk

Gaat je hart sneller kloppen van media, organiseren, schrijven? Heb je energie voor tien en vraag je soms liever om vergiffenis dan permissie? Dan zou het zomaar kunnen dat wij een leuke stageplek voor je hebben.

De afdeling Corporate Communicatie & Merkstrategie is per februari op zoek naar een nieuwsgierige en leergierige stagiair met lef en hart. Onze missie is het vertellen van verhalen die heel Nederland raken in hoofd en hart. Op die manier laden wij het RTL-merk voor alle doelgroepen, waaronder mediabureaus en adverteerders, arbeidsmarkt, kijkers en intern.

Via nieuwsbrieven, events, presentaties, video’s, brochures én de websites adverterenbijrtl.nl, werkenbijrtl.nl en intranet informeren we alle doelgroepen over wat er speelt bij RTL. Dat gaat van nieuwe programma’s en digitale ontwikkelingen tot commerciële mogelijkheden die RTL te bieden heeft. We adviseren onze collega’s over de communicatie richting mediabureaus en adverteerders, en bedenken manieren om de band met partners te versterken.

Wat ga je doen?

 • Je bent onze rots in de branding en je ondersteunt ons waar nodig! Bij het maken van een social media plan, tariefkaarten voor de zakelijke markt, nieuwsbrieven, presentaties, video’s, goodiebags, persberichten, brochures, het bijhouden van onze websites en bij het organiseren van events van klein tot groot voor interne collega’s en externe klanten
 • Je hebt een lust voor schrijven, bellen, mailen, afspreken, onderzoeken, bestellen, checken, verzamelen, aanleveren, bekijken, nadenken en nakijken.

Wat bieden wij?

 • Een professioneel en gedreven team van zeven heel verschillende vakvrouwen tussen de 23 en 50 jaar, waarvan je veel kunt leren en die ook graag van jou leren
 • Je krijgt een opleiding on the job en je eigen verantwoordelijkheden
 • Een afdeling waar hard werken, lol hebben en leren hand in hand gaan
 • De kans om een mediabedrijf waar veel gebeurt van binnen te leren kennen
 • Een werkplek die goed te bereiken is met openbaar vervoer: de trein stopt ongeveer voor de deur

Herken jij jezelf in dit profiel?

 • Je schrijft (bijna altijd) zonder fouten
 • Je bent een bruisend vat vol ideeën
 • Je bent van nature nieuwsgierig aangelegd en je durft vragen te stellen
 • Je bent een voorliefde voor digital en bent altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen online en op social
 • Je kunt je verbaal goed redden, maar kunt ook goed luisteren
 • Het is een pré, geen must, als jij ons iets kan leren over Keynote, Photoshop en/of InDesign 
 • Je studeert Communicatie, Marketing of Media & Entertainment

Wie zijn wij?

Waarvan ken jij RTL? Van onze tv-zenders, via een van onze liveshows, via een van onze digitale platformen of misschien via een van onze dochterondernemingen?Je checkt het laatste nieuws via RTL Nieuws en weet of het gaat regenen of voorlopig droog blijft via Buienradar, samen The Voice kijken, relaxen met een serie bij Videoland of Judge Me Niet bekijken op het kanaal van Concentrate op YouTube met je vrienden. Mensen weten onze tv-zenders feilloos te vinden op hun afstandsbediening en met RTL XL, Buienradar, Videoland, een netwerk van YouTube kanalen en verschillende programmawebsites en apps zijn we uitgegroeid tot een van de grootste online spelers. Door al deze activiteiten ben je verbonden met ons, RTL Nederland.‘Let’s Dance’, ‘Gabbers’, ‘Healthy Fest’ zijn verrassende live events uit de koker van onze live entertainmenttak. We investeren in Nederlandse films en internationale kaskrakers en hebben een eigen investeringstak die geld steekt in snel groeiende online initiatieven op uiteenlopende consumentenmarkten, zoals Reclamefolder.nl en Livis (voorheen iedereenEHBO.nl).Bij RTL werken we elke dag keihard om het beste entertainment te maken en HET gesprek van de dag te zijn. Of je nou thuis bent, onderweg naar je werk of in de kroeg met vrienden, ons doel is om je te voorzien van relevante verhalen die er toe doen en jouw nieuwsgierigheid prikkelen en voeden. En dat doen we het liefst met jong, aanstormend talent.

Solliciteren bij

Romé Loerakker

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Belinda Gelsema, Adviseur Werving Talent
035 6466 280