Afstudeerstage Marketing Propositie

Solliciteer direct
Bij: Beeld en Geluid Vanaf: januari 2020 Duur: In overleg Voor: 40 uur per week Soort stage: Marketing-Communicatie-PR-Sales Opleidingsniveau: HBO/WO Vergoeding: €300,- bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Mogelijk

Wij zoeken een enthousiaste afstudeerder of stagiair die ons kan helpen met een marktverkenning, de positionering, de propositieontwikkeling en het vermarkten van ons aanbod voor groepen. Denk dan vooral aan arrangementen, rondleidingen en programmeringsactiviteiten voor volwassenen en senioren.

Wat ga je doen?

Jouw onderzoek richt zich op de volgende specifieke vragen:

  • Marktonderzoek naar de grootte en groei van de markt voor groepsuitjesonderzoek naar de klantsegmenten (zowel eindgebruikers als tussenpersonen zoals touroprators en verenigingen) en hun behoeften in deze markt
  • Concurrentiebechmark van het aanbod, de prijzen en de proposities van andere aanbieders
  • Vertaling van deze behoeften in een competitieve propositie: wat is ons aanbod en waarom kiezen potentiële klanten voor Beeld en Geluid?
  • Een marketingplan dat deze propositie in de markt zet.

Wat bieden wij?

Je werkt in het gebouw van Beeld en Geluid op het Mediapark in Hilversum. De trein stopt er voor de deur. De afstudeerperiode is in overleg maar begint zsm en duurt minimaal 5 maanden. Je werkt full-time aan je stage / afstudeeropdracht, waarbij je minimaal 2 dagen in de week hands-on meewerkt aan de marketing en programmering in het museum-team. Je ontvangt een basis stagevergoeding van €275 per maand. Je zit in de eindfase van een bachelor of master leisure / creative / marketing / business management. Je wordt begeleid door Arjen Pas (manager programmering).

Herken jij jezelf in dit profiel?

Heb jij gevoel voor- en kennis van marktonderzoek en marketing, duik je graag in de wereld van media en ‘leisure’ en wil je meedraaien in de creatieve keuken van ons museum? Dan horen we graag van je!

Wie zijn wij?

Beeld en Geluid is het toonaangevende instituut voor media. Een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor professionals en particulieren; online, in ons museum en soms op locatie. We zijn een van de grootste archieven ter wereld en we bewaren diverse soorten media, zoals radio- en televisieprogramma’s, video(games), geschreven pers, politieke prenten, gifjes, websites en objecten. Beeld en Geluid is één van de autoriteiten die objectief het Nederlandse medialandschap in kaart brengt en actuele ontwikkelingen benadert vanuit media-historisch perspectief. Zo laten we zien welke impact media hebben op ieders leven. Dat doen we met een groot aantal partners, zoals creatieve mediamakers, knappe deskundigen, betrokken bedrijven en relevante influencers. Op die manier dragen we samen bij aan een mediawijzere wereld.

Solliciteren bij

Arjen Pas

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Monique Amse | Mediastages,
+31 035 6466264