Afstudeerstage Marketing & Research TT888

Solliciteer direct
Bij: NPO (Nederlandse Publieke Omroep) Vanaf: februari 2020 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 32 uur per week Soort stage: Marketing-Communicatie-PR-Sales Opleidingsniveau: HBO/WO Vergoeding: € 300,- bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Mogelijk

Al meer dan 4,5 miljoen mensen maken gebruik van teletekstondertiteling op pagina 888. Dat is veel meer dan de 1,5 miljoen Nederlanders met gehoorproblemen. Mensen zetten de ondertiteling aan vanwege slechte verstaanbaarheid of omgevingsgeluiden tijdens het TV kijken. Denk ook aan de sportschool of de wachtkamer bij de huisarts. Gebruik jij zelf ondertiteling wel eens bij het terugkijken van een video op YouTube of Instagram?

Bijna het hele Nederlandstalige aanbod van de publieke omroep wordt door de afdeling Access Services van de NPO op TT888 van ondertiteling voorzien. Deze ondertiteling kun je ook op NPO Start gebruiken.

De NPO wil graag (nog) meer weten over het gebruik van ondertiteling en haar doelgroepen en zoekt daarom per februari 2020 een afstudeerder. Wil jij onderzoek doen naar dit medium dat al bijna 40 jaar bestaat, maar nog steeds veel en intensief wordt gebruikt? Solliciteer dan nu!

Wat ga je doen?

Doven- en slechthorenden zijn van oudsher de belangrijkste doelgroep voor TT888. Onder deze doelgroep heeft de NPO al veel onderzoek gedaan. Zo houdt onderzoeksbureau IPSOS regelmatig een kwantitatief onderzoek en heeft de NPO zelf een panel waaraan ze periodiek vragen voor kan leggen. Door markt- en technische ontwikkelingen ontstaan echter nieuwe vragen. Om er een paar te noemen:

- hoe verandert de doelgroep en het gebruik

- hoe ervaart de klant (semi) automatische ondertiteling

- welk programma-aanbod vraagt om welke kwaliteit

- wat betekent de verschuiving van lineair naar uitgesteld kijken voor ondertiteling.

Als afstudeerder ga je met deze vragen aan de slag. Je maakt een business model Canvas, je beschrijft de doelgroepen, je analyseert de resultaten van het panel, je doet deskresearch, je doet zelf onderzoek en je adviseert de afdeling over eventuele differentiatie in ondertiteling op basis van NPO titels.

Wat bieden wij?

Je komt te werken in een open omgeving bij een ervaren team dat jou de nodige handvatten biedt voor het werkveld. Met een miljoenenpubliek als doelgroep. Je krijgt volop de ruimte om jezelf verder te ontwikkelen. De stage is -in overleg- voor 32 tot 36 uur in de week, minimaal 4 maanden. Vergoeding is 300 euro bruto per maand en je krijgt de beschikking over een werklaptop.

Herken jij jezelf in dit profiel?

  • Je bent 4e jaars student aan een HBO of universitaire opleiding, gericht op marketing, commerciële economie, bedrijfseconomie of een soortgelijke opleiding;
  • Je bent gek op media natuurlijk! Televisie, online, social!
  • Je bent op zoek naar een stage met veel zelfstandigheid, waarbij je niet hoeft mee te draaien in het productieproces, maar je er wel in kunt verdiepen om het beste uit je opdracht te halen
  • Je bent minimaal 4 maanden beschikbaar;
  • Je houdt van aanpakken, bent nauwkeurig en je bent cijfermatig en communicatief sterk
  • Je hebt grote interesse in marktonderzoek of research.
  • Je spreekt en schrijft uitstekend Nederlands.

Wie zijn wij?

NPO is open voor iedereen. Open, omdat wij geloven dat dit de basis is voor meer begrip. Begrip van zaken en begrip voor elkaar. Daar zet NPO zich voor in. Met content die nieuwsgierig maakt en prikkelt. Onafhankelijk van politiek en commercie. Omroepen en programmamakers zijn daarvan de bron, NPO verzorgt de programmering en distributie. Samen werken we continu aan vernieuwing en zoeken we de interactie met ons publiek. Op tv, radio, online en met events. Open, om 17 miljoen Nederlanders dichter tot elkaar te brengen.

Solliciteren bij

Paul van den Bogart

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Belinda Gelsema | Mediastages, Adviseur Werving Talent
035 6466 280