Stagiair Human Resources RTL

Solliciteer direct
Bij: RTL Vanaf: september 2019 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 40 uur per week Soort stage: HR-Juridisch-Financieel-Administratie Opleidingsniveau: HBO Vergoeding: € 350,- bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Niet mogelijk

Voor de afdeling Human Resources van RTL Nederland zijn wij op zoek naar een gedreven en enthousiaste stagiair!

Wat ga je doen?

Onze afdeling HR bestaat, uit Advies, Administratie, Talent Management, Compensation & Benefits en Corporate Recruitment. Met 11 collega’s formuleren we de HR strategie en brengen we deze tot uitvoering. We bedienen alle bedrijfsonderdelen van RTL Nederland en verlenen onze service aan circa 800 medewerkers en 500 flexkrachten.De HR Adviseurs hebben dagelijks contact met de Business over alle voorkomende personele en zakelijke aangelegenheden. Denk hierbij aan vraagstukken m.b.t. opleiding & ontwikkeling, werving & selectie, verzuim, functioneren & beoordelen, organisatorische ontwikkelingen, etc. Zij werken hierbij in teamvorm samen met de HR Officers.Op de HR Administratie komen alle HR processen samen; hier wordt zorggedragen voor een efficiënte (administratieve) verwerking van alle processen rondom in- door- en uitstroom. Hiervoor wordt nauw samengewerkt met alle specialisten binnen het team. Daarnaast geven de HR Officers 1e lijns advies aan medewerkers en management en hebben ze een signalerende rol richting de Adviseurs.Compensation & Benefits houdt zich bezig met de totstandkoming van het arbeidsvoorwaarden- en beloningsbeleid van RTL, het RTL HR beleid en Bedrijfsregelingen, de pensioenregeling en de CAO. Daarnaast doen ze de salarisadministratie, de vastlegging en advisering omtrent personele formatie en budgetten en het functiegebouw van RTL (functie-inschalingen, functiefamilies, etc).Talentmanagement richt zich op het maximaal benutten en inzetten van het talent van iedere medewerker binnen RTL, gericht op de te behalen organisatiedoelen en daartoe passende ontwikkeling aanbieden zoals; opleidingen, trainingen, workshops, kennisdelingssessies, netwerksessies, doelgroepprogramma's, etc.Corporate Recruitment heeft de verantwoordelijkheid voor arbeidsmarktcommunicatie, employer branding en houdt zich bezig met de werving- en selectie van de moeilijk invulbare vacatures.Je gaat stage lopen op de HR afdeling, waar je kennis maakt met alle voorkomende HR zaken: 

 • Zorgdragen voor een correcte afhandeling van de mutatiestroom conform huidige wet- en regelgeving
 • Juiste verwerking in de personeelsinformatiesystemen
 • Aanspreekpunt voor medewerkers met HR gerelateerde vragen
 • Ondersteuning bij het Medewerkerstevredenheidsonderzoek dat 1x per jaar wordt gehouden
 • Ondersteuning bij Werving- en selectie
 • Bijdrage geven aan het optimaliseren van de interne HR communicatie
 • Alle overige voorkomende zaken zoals bijvoorbeeld; stages, jubilea, (ouderschaps)verlof, zwangerschapsverlof, beoordelingen, opleidingen, verzuim etc.

Wat bieden wij?

Een leuke, leerzame en afwisselende stage en een stagevergoeding van € 350,- bruto per maand bij een stage van 4 of 5 dagen per week.

Herken jij jezelf in dit profiel?

 • HBO opleiding richting Human Resources
 • In staat kennis snel op te nemen, te delen en goed over te brengen 
 • Communicatief vaardig en een goede beheersing van de Nederlandse taal
 • Teamspeler, maar ook goed zelfstandig kunnen werken
 • Enthousiast, proactief en klantgericht
 • Integer en accuraat
 • Een leuke persoonlijkheid!

Wie zijn wij?

RTL meer dan tv alleenWaarvan ken jij RTL? Van onze tv-zenders, via een van onze liveshows, via een van onze digitale platformen of misschien via een van onze dochterondernemingen?Je checkt het laatste nieuws via RTL Nieuws en weet of het gaat regenen of voorlopig droog blijft via Buienradar, samen The Voice kijken, relaxen met een serie bij Videoland of Judge Me Niet bekijken op het kanaal van Concentrate op YouTube met je vrienden. Mensen weten onze tv-zenders feilloos te vinden op hun afstandsbediening en met RTL XL, Buienradar, Videoland, een netwerk van YouTube kanalen en verschillende programmawebsites en apps zijn we uitgegroeid tot een van de grootste online spelers. Door al deze activiteiten ben je verbonden met ons, RTL Nederland.‘Let’s Dance’, ‘Gabbers’, ‘Healthy Fest’ zijn verrassende live events uit de koker van onze live entertainmenttak. We investeren in Nederlandse films en internationale kaskrakers en hebben een eigen investeringstak die geld steekt in snel groeiende online initiatieven op uiteenlopende consumentenmarkten, zoals Reclamefolder.nl en Livis (voorheen iedereenEHBO.nl).Bij RTL werken we elke dag keihard om het beste entertainment te maken en HET gesprek van de dag te zijn. Of je nou thuis bent, onderweg naar je werk of in de kroeg met vrienden, ons doel is om je te voorzien van relevante verhalen die er toe doen en jouw nieuwsgierigheid prikkelen en voeden. En dat doen we het liefst met jong, aanstormend talent.

Solliciteren bij

Sebas Boer

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Franciska Westenborg, Adviseur Contracten
035 6466 251