Stagiair Human Resources RTL

Solliciteer direct
Bij: RTL Vanaf: februari 2019 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 32 uur per week Soort stage: HR-Juridisch-Financieel-Administratie Opleidingsniveau: HBO Vergoeding: € 350,- bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Niet mogelijk

Voor de afdeling Human Resources van RTL Nederland zijn wij op zoek naar een gedreven en enthousiaste stagiair!Onze afdeling HR bestaat, uit Advies, Administratie, Talent Management, Compensation & Benefits en Corporate Recruitment. Met 11 collega’s formuleren we de HR strategie en brengen we deze tot uitvoering. We bedienen alle bedrijfsonderdelen van RTL Nederland en verlenen onze service aan circa 800 medewerkers en 500 flexkrachten.De HR Adviseurs hebben dagelijks contact met de Business over alle voorkomende personele en zakelijke aangelegenheden. Denk hierbij aan vraagstukken m.b.t. opleiding & ontwikkeling, werving & selectie, verzuim, functioneren & beoordelen, organisatorische ontwikkelingen, etc. Zij werken hierbij in teamvorm samen met de HR Officers.Op de HR Administratie komen alle HR processen samen; hier wordt zorggedragen voor een efficiënte (administratieve) verwerking van alle processen rondom in- door- en uitstroom. Hiervoor wordt nauw samengewerkt met alle specialisten binnen het team. Daarnaast geven de HR Officers 1e lijns advies aan medewerkers en management en hebben ze een signalerende rol richting de Adviseurs.Compensation & Benefits houdt zich bezig met de totstandkoming van het arbeidsvoorwaarden- en beloningsbeleid van RTL, het RTL HR beleid en Bedrijfsregelingen, de pensioenregeling en de CAO. Daarnaast doen ze de salarisadministratie, de vastlegging en advisering omtrent personele formatie en budgetten en het functiegebouw van RTL (functie-inschalingen, functiefamilies, etc).Talentmanagement richt zich op het maximaal benutten en inzetten van het talent van iedere medewerker binnen RTL, gericht op de te behalen organisatiedoelen en daartoe passende ontwikkeling aanbieden zoals; opleidingen, trainingen, workshops, kennisdelingssessies, netwerksessies, doelgroepprogramma's, etc.Corporate Recruitment heeft de verantwoordelijkheid voor arbeidsmarktcommunicatie, employer branding en houdt zich bezig met de werving- en selectie van de moeilijk invulbare vacatures.

Wat ga je doen?

Je gaat stagelopen op de HR administratie, waar je kennis maakt met alle voorkomende HR zaken:

 • Werving en Selectie
 • Afhandeling van de mutatiestroom conform huidige wet- en regelgeving
 • Arbo
 • Juiste verwerking in de personeelsinformatiesystemen
 • Eerste aanspreekpunt voor medewerkers met HR gerelateerde vragen
 • Alle overige voorkomende zaken zoals bijvoorbeeld; stages, jubilea, (ouderschaps)verlof, zwangerschapsverlof, beoordelingen, opleidingen, verzuim etc.
 • Hiernaast zal de HR stagiair ondersteuning bieden bij één van de overige HR specialisten, bij één of meerdere HR Projecten, die nog nader ingevuld zullen worden.

Wat bieden wij?

Een interessante, leuke, leerzame stage!Een stagevergoeding van € 350,- bruto per maand bij een stage van 4 of 5 dagen per week.

Herken jij jezelf in dit profiel?

 • HBO opleiding richting Human Resources 
 • In staat kennis snel op te nemen, te delen en goed over te brengen
 • Communicatief vaardig en een goede beheersing van de Nederlandse taal
 • Teamspeler, maar ook goed zelfstandig kunnen werken
 • Enthousiast, proactief en klantgericht
 • Integer en accuraat
 • Een leuke persoonlijkheid!

Wie zijn wij?

RTL met het marktleiderschap op televisie, een toonaangevende nieuwsorganisatie en een toppositie in digitale media en op de entertainment markt, is RTL in Nederland een van de meest vooraanstaande allround media- en entertainmentbedrijven van ons land. Het bedrijf heeft met zijn zeven tv-zenders RTL 4, RTL 5, RTL 7, RTL 8, RTL Lounge, RTL Crime en RTL Telekids het marktleiderschap op de Nederlandse televisiemarkt stevig in handen. De digitale activiteiten worden gekenmerkt door onder andere RTLXL.nl en Buienradar.nl, die er mede voor hebben gezorgd dat RTL een top 3 positie bekleedt in de digitale markt. Met RTL Live Entertainment is het bedrijf actief op de entertainmentmarkt en bouwt het onder andere aan de doorvertaling van televisiemerken naar live entertainment. Al deze activiteiten samen zorgen ervoor dat RTL miljoenen consumenten kan informeren en amuseren, overal en altijd.

Solliciteren bij

Sebas Boer

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Lizzy Byrne, Recruiter
035 6466 241