Stagiair Human Resources met focus op Talent Acquisitie

Solliciteer direct
Bij: RTL Vanaf: september 2018 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 32 uur per week Soort stage: HR-Juridisch-Financieel-Administratie Opleidingsniveau: HBO/WO Vergoeding: € 350,- bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Niet mogelijk

Het HR team van RTL zoekt versterking binnen het Talent Acquisitie domein. Gezien de Digitale Transformatie binnen RTL heeft Talent Acquisitie een strategische focus. Talent Acquisitie is verantwoordelijk voor het werven en selecteren van zowel starters (Campus Recruitment) als ervaren collega’s. Daarnaast zorgt het team dat RTL zichtbaar is in de arbeidsmarkt, dat het Employer Brand op de juiste manier neergezet wordt en dat het functieaanbod aansluit op de vraag vanuit de markt.

We zijn opzoek naar een proactieve en enthousiaste stagiair(e). Tijdens deze stage zal je de diverse facetten van Human Resources ervaren met een duidelijke focus op Talent Acquisitie. Ben je sociaal aangelegd, communicatief vaardig, nieuwsgierig en weet je van aanpakken? Dan verwelkomen wij jou graag in ons team!

Onze afdeling HR bestaat, uit Advies, Administratie, Talent Management/Acquisitie en  Compensation & Benefits. Met 14 collega’s formuleren we de HR strategie en brengen we deze tot uitvoering. We bedienen alle bedrijfsonderdelen van RTL Nederland en verlenen onze service aan circa 850 medewerkers en 650 flexkrachten.

Wat ga je doen?

 • Campus Recruitment: contacten met Universiteiten/Hogescholen voor de events, social media rondom events, talentpools bijhouden & aanvullen en bijwonen van de events
 • Onderhouden van de RTL Social Media kanalen voor Recruitment
 • Meewerken aan (wervings-)evenementen en recruitment activiteiten zoals RTL Experiences
 • Meedenken om de Employer Brand op de juiste manier in te zetten, waardoor het functieaanbod aansluit op de vraag vanuit de markt
 • Meedenken over de arbeidsmarktcommunicatie & hoe wij dit kunnen gebruiken voor onze Employer Brand
 • Zorgdragen voor een correcte afhandeling van de mutatiestroom conform huidige wet- en regelgeving
 • Arbo
 • Juiste verwerking in de personeelsinformatiesystemen
 • Eerste aanspreekpunt voor medewerkers en met HR gerelateerde vragen
 • Alle overige voorkomende zaken zoals bijvoorbeeld; stages, jubilea, (ouderschaps)verlof, zwangerschapsverlof, beoordelingen, opleidingen, verzuim etc.


 

 


 

Wat bieden wij?

Een uitdagende en afwisselende stage met voldoende ruimte voor eigen initiatief. Daarnaast word je begeleid door ervaren professionals en vergroot je zo in korte tijd jouw vakinhoudelijke kennis van het recruitment vak en de arbeidsmarkt. Je doet echte werkervaring op in Talent Acquisition en Social Media marketing. En bovendien een goede stage vergoeding.

De afdeling Human Resources bestaat uit HR Advies, Recruitment, HR Administratie, Compensation & Benefits en Talent Management. We bedienen alle bedrijfsonderdelen van RTL Nederland en verlenen onze service aan 800 medewerkers. Je stage is gericht op alle bedrijfsonderdelen binnen RTL, met een focus op Digital Media en (Digital) Sales. 

Herken jij jezelf in dit profiel?

 • HBO/WO opleiding op het gebied van HRM met affiniteit op het gebied van Talent Acquisitie en Employer Branding/Arbeidsmarktcommunicatie
 • Communicatief vaardig, nieuwsgierig, proactief en een tikkeltje brutaal!
 • Plannen en organiseren zit in je bloed
 • Goede (schriftelijke) beheersing Nederlandse en Engelse taal
 • Integer en accuraat
 • Beschikbaar voor een duur van minimaal vijf maanden en minimaal 4 dagen per week

Wie zijn wij?

RTL Met het marktleiderschap op televisie, een toonaangevende nieuwsorganisatie en een toppositie in digitale media en op de entertainment markt, is RTL in Nederland een van de meest vooraanstaande allround media- en entertainmentbedrijven van ons land. Het bedrijf heeft met zijn zeven tv-zenders RTL 4, RTL 5, RTL 7, RTL 8, RTL Lounge, RTL Crime en RTL Telekids het marktleiderschap op de Nederlandse televisiemarkt stevig in handen. De digitale activiteiten worden gekenmerkt door onder andere RTLXL.nl en Buienradar.nl, die er mede voor hebben gezorgd dat RTL een top 3 positie bekleedt in de digitale markt. Met RTL Live Entertainment is het bedrijf actief op de entertainmentmarkt en bouwt het onder andere aan de doorvertaling van televisiemerken naar live entertainment. Al deze activiteiten samen zorgen ervoor dat RTL miljoenen consumenten kan informeren en amuseren, overal en altijd.

Solliciteren bij

Sebas Boer. Wij kijken uit naar je sollicitatie en ontvangen graag je cv en motivatiebrief! Reageer via de ‘solliciteer’ knop!

Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact op met Rachel Diepbrink, Senior Corporate Recruiter.

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Kirsten Bense, Adviseur Stage en Talentontwikkeling
035 6466 271