Stagiair UX designer

Solliciteer direct
Bij: EO Vanaf: februari 2020 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 36 uur per week Soort stage: Grafische vormgeving-Webdesign Opleidingsniveau: HBO/WO Vergoeding: € 250,- bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Niet mogelijk

De afdeling Interactieve Media van de EO is verantwoordelijk voor alle websites, apps en andere interactieve producten van de Evangelische Omroep. Het team bedenkt, ontwerpt, bouwt en onderhoudt de sites, maar dat alles natuurlijk in nauwe samenwerking met programmamakers.

Wij zijn een afdeling die continu inspeelt op nieuwe ontwikkelingen en passen deze toe om de missie van de EO online vorm te geven. Daarnaast houden we van potjes tafelvoetbal, buiten frisbeeën, onze domibo, gezellige koffiemomentjes en dubbelzoute drop!

Wat ga je doen?

Als UX designer stagiair is user-centered design je focus. Je werkt samen met de UX designers en developers mee aan de dagelijkse werkzaamheden. Je onderzoekt en analyseert gebruikersdata en documenteert/presenteert dit naar de interne klant. Je vertaalt wensen en doelstellingen naar wireframes of prototypes. En je ondersteunt bij het testen van de usability. Je kunt goed schetsen, wireframen en prototypen, hebt veel gevoel voor gebruiksvriendelijkheid en affiniteit met HTML. Met Sketch, Invision of vergelijkbare software kun je zó aan de slag, van user-centered design weet je al veel en ook de basis werkzaamheden/tools van visual design zijn je niet vreemd.

Wat ga je doen?

  • Je leert om data te analyseren om inzicht te krijgen in de problemen waar gebruikers tegen aan lopen
  • Je maakt wireframes, schetsen en prototypes in samenwerking met UX / Visual designers
  • Je test je wireframes en prototypes onder gebruikers en verwerkt/presenteert de resultaten
  • Je helpt mee bij het ontwikkelen van een Design System voor alle interactieve media van de EO
  • Je bent onderdeel van het scrum-team en draait mee in een team van developers, designers en de productowner.

Wat bieden wij?

Een uitdagende en leerzame stage!

Herken jij jezelf in dit profiel?

  • Je volgt een studie CMD, Digitale media en communicatie, Interaction design of iets vergelijkbaars
  • Je volgt een HBO of WO opleiding
  • Je hebt een overtuigend eigen portfolio
  • Je wordt enthousiast van gebruikersdata, gebruikerstesten, gebruiksvriendelijkheid... kortom van gebruikers.

Wie zijn wij?

De Evangelische Omroep (EO) is een eigentijds mediabedrijf (met televisie, radio, internet, bladen en evenementen) en heeft jaarlijks tientallen stageplaatsen om bij te dragen aan de ontwikkeling van jonge professionals.De missie van de EO is om het goede nieuws van Jezus Christus door te geven aan de samenleving. De bedrijfscultuur is open en er is veel aandacht voor opleiding, ontwikkeling, flexibiliteit en kwaliteit van medewerkers.

Solliciteren bij

Jonathan Marchal.

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Belinda Gelsema | Mediastages, Adviseur Werving Talent
035 6466 280