Stagiair Motion Graphic Designer bij 'De Wereld Draait Door'

Solliciteer direct
Bij: BNNVARA Vanaf: augustus 2019 Duur: Meer dan 3 maanden Soort stage: Grafische vormgeving-Webdesign Opleidingsniveau: HBO/WO Vergoeding: € 250,- bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Mogelijk

BNNVARA is een uitgesproken omroep. Elke dag weer, op radio, televisie en internet. Van de ledengebonden omroepen is BNNVARA de grootste op internet. Succesvolle sites zoals die van De Wereld Draait Door, Kassa, Vroege Vogels en Spuiten en Slikken dragen daar dagelijks sterk aan bij met vele duizenden bezoekers.

De Wereld Draait Door, gepresenteerd door Matthijs van Nieuwkerk, is een dagelijks actualiteitenprogramma op NPO 1. Vanuit de Westergasfabriek in Amsterdam wordt de actualiteit op eigenzinnige, toegankelijke en humoristische wijze besproken met gasten die hierin een belangrijke rol spelen. DWDD richt zich op actualiteiten, politiek, wetenschap, sport, kunst, cultuur en media. Je werkt op de locatie: Westergasfabriek in Amsterdam.

Wat ga je doen?

Onze vaste designer zal door jou ondersteunt worden, maar in de loop van de periode zal je ook zelfstandig projecten gaan realiseren. Je zult in opdracht content met door jou gemaakte graphics aanvullen en versterken, maar eigen ideeën worden zeer gewaardeerd: the sky is the limit.

We zoeken iemand die van meerdere markten thuis is. Je bent handig met After Effects, Photoshop en Illustrator, maar ook handig in de integratie van video. Je maakt deel uit van de DWDD redactie en denkt op dagelijkse basis mee met het visueel verrijken van de gesprekken. In een klein beeldteam worden vervolgens, in overleg met de redacteuren, de ideeën uitgewerkt.

Stageperiode is van half augustus tot liefst eind maart, kortere periode in overleg.

Wat bieden wij?

€ 250,- bruto bij fulltime stage

Herken jij jezelf in dit profiel?

  • Creatief denken in beeld 
  • Werken met een scherpe, dagelijkse deadline
  • Zelfstandig maar ook in teamverband kunnen werken
  • Goed op de hoogte wat speelt in Nederland en kunnen inschatten wat interessant is voor DWDD
  • Snel en creatief werken met After Effects
  • Snel en creatief iets bewerken in Photoshop
  • Snel en creatief monteren in FCP of Avid (pre)

Wie zijn wij?

BNNVARA verzorgt zo’n 3000 uur televisie en 5000 uur radio per jaar. Daarnaast organiseren we evenementen en knallen we dagelijks heel wat kilobytes de cyberruimte in. We maken programma’s als Spuiten en Slikken, De Wereld Draait Door, Zembla, De Nieuws BV, Domien en #BOOS. BNNVARA staat voor een vrije, nieuwsgierige en sociale samenleving. We betrekken iedereen bij de wereld, de welvaart en het welzijn en spelen een activerende rol in onze maatschappij. We kennen geen grenzen: niet in de organisatie en niet in de wereld. Geen onderwerp blijft onbesproken, geen wildernis onverkend, geen heilig huisje overeind. We laten ons leiden door wat we belangrijk vinden en niet door wat hoort of van ons verwacht wordt.

Solliciteren bij

Thijs Bul

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Lizzy Byrne, Recruiter
035 6466 241