Stagiair Communicatie en Multimedia Design

Solliciteer direct
Bij: Media Perspectives Vanaf: februari 2019 Voor: 40 uur per week Soort stage: Grafische vormgeving-Webdesign Opleidingsniveau: HBO Vergoeding: € 400,- bruto op basis van fulltime stage Afstudeeropdracht: Niet mogelijk

Een toffe event-visual maken voor drukwerk, mailings én social media. Meedenken over onze nieuwe brandingstrategie. Interactieve presentaties of stories maken ter ondersteuning van onze organisatie. Klinkt jou dat als muziek in de oren? Solliciteer dan voor deze vacature van Media Perspectives - hét platform als het om media innovatie gaat. 

Wat ga je doen?

Als stagiair word je betrokken bij de organisatie, communicatie en marketing van onze events. Media Perspectives is een stichting die zich, samen met relevante partijen, inzet om toekomstperspectiven te schetsen voor een gezonde media-industrie. Daarbij richten we ons op de thema's Business, Data, Content, Tech en Talent. Met onze tools als Events, Academy en Labs brengen we de media-industrie een stap verder.

In het voorjaar staat een aantal mooie evenementen op de planning. We organiseren drie Cross Media Cafés. Dit zijn vakinhoudelijke bijeenkomsten voor professionals, elke keer rondom een actueel thema. Ook treffen we voorbereidingen voor de Media Future Week (een pressure cooker event voor studenten van media opleidingen).

Voorafgaand aan deze events werk je mee bij de communicatie/marketingcampagnes en op de dag zelf draai je mee in de organisatie van het event. Behalve evenementen organiseert Media Perspectives diverse trainingen en projecten. Per activiteit is de communicatie/designvraag anders. Of je ondersteunt door het maken van flyers voor de werving van deelnemers, je maakt (interactieve) visuals voor onze site of social media of je helpt onze salesman met het uitwerken van onze propositie.

 

Daarnaast werken we doorlopend aan onze brandingstrategie. Als relatief jonge organisatie (Media Perspectives is eind feb 2018 ontstaan vanuit een fusie tussen iMMovator en Hilversum Media Campus) zijn er nog tal van communicatievraagstukken die onderzocht moeten worden en in de praktijk moeten worden gebracht.

 

NB: stageperiode en aantal uur per week worden in overleg vastgesteld. Opgegeven periode en uren zijn een richtlijn.

 

Werkzaamheden:

  • Doorontwikkelen van corporate huisstijl van Media Perspectives (met name gericht op het ontwerpen en produceren van (grafische) content over onze activiteiten)
  • Campagnemateriaal ontwikkelen voor onze events: produceren van posters, website content, evt. video interviews etc
  • Ondersteuning verlenen bij onze events op het gebied van de videoregistratie en montage
  • Meedenken in de marketing van events, trainingen en projecten

Wat bieden wij?

Media Perspectives is een netwerkorganisatie en werkt veel samen met andere organisaties. Voordeel is dat je tijdens je stage veel contacten op zult doen en betrokken wordt bij veel verschillende onderwerpen en projecten. Je bent niet alleen bezig met communicatie activiteiten, maar krijgt ook veel mee van nieuwe communicatie/media ontwikkelingen waar wij mee bezig zijn. Een mooie combinatie van inhoud en werkzaamheden als je geïnteresseerd bent in nieuwe media ontwikkelingen!

 

Herken jij jezelf in dit profiel?

Profiel student:

We zijn op zoek naar een enthousiaste student Communicatie en Multimedia Design, die: 

  • Creatief is
  • Communicatief en sociaal vaardig is
  • Verantwoordelijk is
  • Positief kritisch is
  • Ervaring met grafische softwareprogramma's (bijv. photoshop, indesign) en video editing is een pre

Daarnaast wordt er veel zelfstandigheid verwacht tijdens de stage. Media Perspectives heeft flexibele werkplekken en een flexibele bezetting, waardoor je vaak zelf initiatief zal moeten nemen. Het voordeel hiervan is dat je zelf ook flexibel kan zijn en het werk afwisselend is

 

Wie zijn wij?

Media Perspectives is gedreven om een bijdrage te leveren aan de toekomst van de mediasector en het voortouw te nemen in de transformatie. Daarbij focussen we op vijf thema's waar de grootste uitdagingen liggen. Daar bieden we een aantal tools voor aan. Die tools gaan ervoor zorgen dat onze Nederlandse mediasector nog meer gaat bloeien.

Solliciteren bij

Marlies van de Meent, communicatiemanager

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Kirsten Bense, Adviseur Stage en Talentontwikkeling
035 6466 271