Animatie en Grafische vormgeving stagiair

Solliciteer direct
Bij: NOS Vanaf: juli 2018 Duur: In overleg Voor: 36 uur per week Soort stage: Grafische vormgeving-Webdesign Opleidingsniveau: HBO/WO Vergoeding: € 300,- bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Niet mogelijk

NOS op 3 wil een jong publiek blijven boeien. We zijn permanent op zoek naar aansprekende online vertelvormen en nieuwe manieren van storytelling. Goed gebruik van beeld is hierbij ontzettend belangrijk. Daarom zijn we voor een periode van 3 tot 5 maanden op zoek naar een stagiair animatie/grafische vormgeving. De stagiair wordt in een vroeg stadium betrokken bij de productie en werkt als volwaardige collega mee op de redactie van NOS op 3.

Wat ga je doen?

Je loopt 3 tot 5 maanden stage op de webredactie van NOS op 3. De opdrachten waar je aan werkt variëren in inhoud en in lengte. Soms werk je bijvoorbeeld aan de vormgeving van een interactieve kaart, dan weer maak je een infographic of animatie.

Niet alle inhoudelijke invulling hoeft van jou af te komen, maar je bent ook niet alleen uitvoerder. Je werkt op gelijkwaardige basis samen met journalisten en zoekt samen naar de beste vorm.

Wat bieden wij?

 

Een werkplek op een jonge redactie, waar je een belangrijke schakel bent in het creatieve proces. Je wordt daarbij begeleid door ervaren animators en vormgevers.

 

Als stagiair van NOS Nieuws neem je deel aan het NOS-stageprogramma. Binnen dit programma krijg je technische cursussen en workshops van NOS-presentatoren, verslaggevers en redacteuren, bijvoorbeeld over presenteren en interviewen.

 

 

 

Herken jij jezelf in dit profiel?

  • Je bent derde- of vierdejaars student aan een grafische en/of animatie opleiding
  • Je vindt het leuk om informatie zo duidelijk mogelijk te presenteren aan het publiek en daarbij te werken binnen de grafische stijl van NOS op 3.
  • Je hebt verstand van/gevoel voor verhaalconcept en compositie
  • Je kunt goed uit de voeten met verschillende grafische en animatie computerprogramma’s (Photoshop, Illustrator en After Effects – of bereidheid jezelf daarin vóór je stage bij te spijkeren)
  • Je bent stressbestendig
  • Je hebt een flexibele agenda
  • Goed kunnen tekenen is een pre
  • Verder kun je goed samenwerken, maar kun je ook zelfstandig aan de slag
  • En je bent natuurlijk geïnteresseerd in het nieuws.
  • Rijbewijs benodigd: nee

Wie zijn wij?

De NOS biedt, als grootste nieuwsorganisatie van Nederland, altijd en overal, onafhankelijke en betrouwbare verslaggeving op het gebied van nieuws, sport en (inter)nationale evenementen. Dat gebeurt realtime en multimediaal via www.nos.nl, radio, (internet connected) televisie, mobiele applicaties, sociale netwerken, narrowcasting, spelcomputers en andere apparaten met een internetverbinding.

Solliciteren bij

Melvin Captein en Ben Prins. Heb je interesse? Reageer dan voor 25 mei 2018 op deze vacature en stuur je CV en een korte motivatie met daarin een link naar een showreel/portfolio.

Let op: je kunt alleen op een stage reageren als je bent ingeschreven bij een opleiding!

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Kirsten Bense, Adviseur Stage en Talentontwikkeling
035 6466 271