Video en edit stagiair bij '3voor12 Radio'

Solliciteer direct
Bij: VPRO Vanaf: januari 2020 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 36 uur per week Soort stage: Camera-Geluid-Montage-Techniek Opleidingsniveau: HBO Vergoeding: € 300,- (HBO), € 250,- (MBO) bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Niet mogelijk

3voor12 Radio is het belangrijkste radioprogramma van de VPRO op NPO 3FM. Het wordt uitgezonden van maandag tot en met donderdag van 2100 tot 2400 uur. Het programma is nauw verbonden met de website 3voor12, het alternatieve popplatform van de VPRO. 3voor12 staat voor nieuwe en vernieuwende popmuziek en is voor de luisteraar een gids in het uitgebreide aanbod. Er is veel aandacht voor live muziek en actuele journalistiek.

Als video stagiair van 3voor12 ben jij verantwoordelijk voor de regie van alle live artiesten die in de uitzending spelen. Daarnaast werk je mee op de televisie redactie van 3voor12. Van het voorproduceren voor live opnamen op festivals tot het zelf filmen van reportages en het monteren van live opnamen.

Wat ga je doen?

  • registratie van live acts tijdens het NPO 3FM avondprogramma ‘3voor12 radio’ en na afloop online publiceren op YouTube (in de regel 1, 2, soms 3x per week). Deze werkzaamheden vinden plaats in de 3FM-studio, op doordeweekse avonden tussen 2100 en 2400 uur
  • verzorgen van een up-to-date handleiding over de registratie-activiteiten bij 3FM
  • montages maken ten behoeve van instarts voor het radioprogramma ‘3voor12 radio’
  • montages maken ten behoeve van instart voor diverse NPO 3 programma’s zoals documentaire’s en Song van het Jaar
  • (voor)montages maken voor de wekelijkse ‘3voor12 presenteert’ afleveringen op de digitale themakanalen NPO 101 en NPO Cultura 
  • tijdens en na festivals montages maken en concertclips online publiceren
  • nieuwe concertregistraties archiveren in de zgn. deep-storage en de bijbehorende administratie up-to-date houden 
  • archiefmateriaal digitaliseren voor archivering in de deep-storage

Wat bieden wij?

Een veelzijdige stage waar je zelf heel erg veel kunt toevoegen. Wij scheppen de kaders en daarbinnen ben je volledig vrij om je stage in te vullen zoals jij dat het liefst hebt.

Herken jij jezelf in dit profiel?

Een muziekliefhebber die zelfstandig kan werken en niet bang is om nieuwe dingen aan te pakken. We zoeken iemand die flexibele werktijden aan kan, je wordt verwacht s ‘avonds regelmatig bij de radio uitzendingen te zijn en ook regelmatig weekenden te werken.

Wie zijn wij?

De VPRO is een crossmediale publieke omroepvereniging. De VPRO wil buiten de gebaande paden duiden wat er in de wereld gebeurt en bijdragen aan de vorming van ideeën en meningen. Door in de programma’s verdieping te geven, door te vragen, ongebruikelijke invalshoeken te kiezen, andere onderwerpen te agenderen en nieuwe inzichten te presenteren. De VPRO levert een relevante bijdrage aan onderzoeksjournalistiek, buitenlandse verslaggeving, kunst en cultuur, drama en documentaire, wetenschap, geschiedenis en jeugdprogrammering. De omroep is autonoom en eigenzinnig en gaat het experiment niet uit de weg. De VPRO is op zo veel mogelijk platforms te vinden en werkt samen met (inter)nationale partners.

Solliciteren bij

Floor van der Vliet

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Belinda Gelsema | Mediastages, Adviseur Werving Talent
035 6466 280