Multimedia stagiair bij 'De Beloften'

Solliciteer direct
Bij: VPRO Vanaf: september 2019 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 40 uur per week Soort stage: Camera-Geluid-Montage-Techniek Opleidingsniveau: MBO/HBO Vergoeding: € 300,- (HBO), € 250,- (MBO) bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Mogelijk

Creatieve en enthousiaste beeldvormgever gezocht!

Multimedia stage bij De Beloften

De Beloften is een crossmediaal project van de VPRO waarbij over een periode van twee jaar tien jonge topsporters worden gevolgd met een Olympische droom. Stuk voor stuk grote talenten, maar de weg naar Tokyo 2020 ligt bezaaid met valkuilen en hobbels. De levens van ‘de beloften’ zijn te volgen via verschillende online kanalen (o.a. Instagram en vpro.nl/debeloften) van de VPRO en aan de vooravond van de Spelen wordt in 2020 een 4-delige documentaireserie over deze talenten uitgezonden op NPO 3.

Wat ga je doen?

Je werkt aan manieren om onze verhalen visueel te maken (in Photoshop, met animaties of met mooie (tekst)effecten voor in de montage), verzint mee tijdens redactievergaderingen en ondersteunt de redacteuren bij het monteren van videomateriaal voor social media. De beloften is een project over, van- en voor jongeren. De ene sport op hoog niveau, de ander werkt als verhalenverteller achter de schermen. Je krijgt bij de beloften de kans om creatieve ideeën uit te werken tot een mooi eindproduct.

Gedurende de stageperiode is het ook van belang dat je kennis maakt met het makersnetwerk binnen en buiten de VPRO, zodat je weet wat er speelt, overeenkomsten in programma's kunt zien en thematische bundelingen kunt maken. Je krijgt vanuit De Beloften een stagebegeleider en je wordt tijdens je werk begeleid door een team van bevlogen redacteuren uit verschillende disciplines, met verschillende expertises.

Wat bieden wij?

Wij hebben plaats voor een stagiair vanaf september 2019 voor 3 dagen in de week (in overleg eerdere startdatum en/of meer dagen mogelijk).

Geef in je reactie alsjeblieft aan hoe lang je stage kan lopen. Vier maanden is het minimum, zes het maximum. 

Herken jij jezelf in dit profiel?

Ben jij een bevlogen jonge vormgever met veel creativiteit, beeldskills en enthousiasme voor deze functie? En heb je een sterke affiniteit met sport? Dan zoeken wij jou!

  • Je volgt een MBO- of HBO-opleiding in de richting van Audiovisueel vormgever, (Nieuwe) Media, Media & Entertainment Management, Communicatie & Media, of een andere relevante opleiding
  • Je bent kundig met het Adobe-pakket: foto’s bewerken in Photoshop, animeren in After Effects, monteren in Première Pré
  • Je werkt goed in een team en – heel belangrijk! – hebt een proactieve houding
  • Je hebt affiniteit met sport
  • Ervaring met Avid is een pré

Wie zijn wij?

De VPRO is een crossmediale publieke omroepvereniging. De VPRO wil buiten de gebaande paden treden, duiden wat er in de wereld gebeurt en bijdragen aan de vorming van ideeën en meningen. Door in de programma’s verdieping te geven, door te vragen, ongebruikelijke invalshoeken te kiezen, andere onderwerpen te agenderen en nieuwe inzichten te presenteren. De VPRO levert een relevante bijdrage aan onderzoeksjournalistiek, buitenlandse verslaggeving, kunst en cultuur, drama en documentaire, wetenschap, geschiedenis en jeugdprogrammering. De omroep is autonoom en eigenzinnig en gaat het experiment niet uit de weg. De VPRO is op zo veel mogelijk platforms te vinden en werkt samen met (inter)nationale partners.

Solliciteren bij

Anna Schuitema

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Belinda Gelsema, Adviseur Werving Talent
035 6466 280