Recruitment stagiair bij RTL in Hilversum (HBO/WO)

Functie:
Recruitment
Bij:
Vanaf:
1-2-2018
Duur:
minimaal 5 maanden
Uren per week:
40
Soort stage:
Afstudeeropdracht:
Nee

Intro

Het HR/Recruitment team van RTL zoekt versterking binnen het Recruitment domein. Gezien de Digitale Transformatie binnen RTL heeft Talent Acquisition een strategische focus. Recruitment is verantwoordelijk voor het werven en selecteren van zowel starters (Campus Recruitment) als ervaren collega’s. Daarnaast zorgt het team dat RTL zichtbaar is in de arbeidsmarkt, dat het Employer Brand op de juiste manier neergezet wordt en dat het functieaanbod aansluit op de vraag vanuit de markt.

We zijn opzoek naar een proactieve en enthousiaste Recruitment stagiair. Tijdens deze stage zal je de diverse facetten van Recruitment ervaren. Ben je sociaal aangelegd, communicatief vaardig, nieuwsgierig en weet je van aanpakken? Dan verwelkomen wij jou graag in ons team!

Werkzaamheden

 • Onderhouden van relaties met en uitingen bij onze Campus Recruitment partners
 • Benaderen van kandidaten voor wervingsevenementen en starterstrajecten in database van bovengenoemde partners
 • Leveren van Campus Recruitment content voor postings op diverse Social Media kanalen. Dit houdt in onderwerpen bepalen, interviews afnemen, teksten schrijven en beeldmateriaal verzamelen
 • Onderhouden Social Media kanalen voor Recruitment
 • Meewerken aan (wervings-)evenementen en recruitment activiteiten
 • Het bijhouden & aanvullen van de talentenpool
 • Actief searchen naar kandidaten
 • Meedenken om de Employer Brand op de juiste manier in te zetten, waardoor het functieaanbod aansluit op de vraag vanuit de markt
 • Meedenken over de arbeidsmarktcommunicatie & hoe wij dit kunnen gebruiken voor onze Employer Brand

Hier ga je werken: De afdeling Human Resources bestaat uit HR Advies, Recruitment, HR Administratie, Compensation & Benefits en Talent Management. We bedienen alle bedrijfsonderdelen van RTL Nederland en verlenen onze service aan 800 medewerkers. Je stage is gericht op alle bedrijfsonderdelen binnen RTL, met een focus op Digital Media en (Digital) Sales.

Wat bieden wij? Een uitdagende en afwisselende stage met voldoende ruimte voor eigen initiatief. Daarnaast word je begeleid door ervaren professionals en vergroot je zo in korte tijd jouw vakinhoudelijke kennis van het recruitment vak en de arbeidsmarkt. Je doet echte werkervaring op in Recruitment en Social Media marketing. 

Profiel

 • HBO/WO opleiding Marketing, Communicatie, HRM, CE, MER
 • Communicatief vaardig, nieuwsgierig, proactief en een tikkeltje brutaal!
 • Plannen en organiseren zit in je bloed
 • Goede (schriftelijke) beheersing Nederlandse taal
 • Beschikbaar voor een duur van minimaal vijf maanden en minimaal 4 dagen per week

Rijbewijs benodigd: nee

Bedrijfsinformatie

Met het marktleiderschap op televisie, een toonaangevende nieuwsorganisatie en een toppositie in digitale media en op de entertainment markt, is RTL Nederland een van de meest vooraanstaande allround media- en entertainmentbedrijven van ons land. Het bedrijf heeft met zijn zeven tv-zenders RTL 4, RTL 5, RTL 7, RTL 8, RTL Lounge, RTL Crime en RTL Telekids het marktleiderschap op de Nederlandse televisiemarkt stevig in handen. De digitale activiteiten worden gekenmerkt door onder andere RTLXL.nl en Buienradar.nl, die er mede voor hebben gezorgd dat RTL een top 3 positie bekleedt in de digitale markt. Met RTL Live Entertainment is het bedrijf actief op de entertainmentmarkt en bouwt het onder andere aan de doorvertaling van televisiemerken naar live entertainment. Al deze activiteiten samen zorgen ervoor dat RTL miljoenen consumenten kan informeren en amuseren, overal en altijd.

Voor meer informatie klik HIER.

Stagevergoeding

€ 350,- bruto bij fulltime stage

Reageren

Je kunt je motivatie richten aan Sacha Martina. 

Let op: je kunt alleen op een stage reageren als je bent ingeschreven bij een opleiding!

Stage Alert
&samhoud Media zoekt:
Vanaf: 01-11-2017
INsight zoekt:
Vanaf: 01-11-2017
Medialane BV zoekt:
Vanaf: 01-11-2017
Warner Music Benelux zoekt:
Vanaf: 29-01-2018
Museum tv zoekt:
Vanaf: 01-11-2017
VPRO zoekt:
Vanaf: 01-01-2018
VIMN Netherlands B.V. zoekt:
Vanaf: 01-01-2018
VIMN Netherlands B.V. zoekt:
Vanaf: 15-11-2017
Supersolid zoekt:
Vanaf: 01-02-2018
Royal Promotions B.V. zoekt:
Vanaf: 02-01-2018

Over Mediastages

Mediastages functioneert als bruggenbouwer tussen opleidingen, studenten en de mediawereld. Deze centrale positie nemen we in door dagelijks in contact te staan met opdrachtgevers, voorlichting te geven aan studenten en plaats te nemen in relevante platformen en adviescommissies.
 
 
Als kleine organisatie bieden we laagdrempelige en flexibele service aan meer dan 350 mediabedrijven. Ons doel is om zoveel mogelijk talentvolle studenten een goede start te geven in de media. Om dit te bereiken bieden we graag de helpende hand aan al onze samenwerkingspartners.
© 2011 - Mediastages BV – Mart Smeetslaan 1 - Hilversum - Telefoon 035-646 62 81 - info@mediastages.nl - Disclaimer - Privacy statement - Algemene Voorwaarden
Credits foto's: Sebastiaan Ter Burg - Eric Perrone - Joost Nuijten
####################################################