Social media stagiair bij het tv-programma 'De Kennis van Nu' (HBO/WO)

Functie:
Social Media Redacteur
Bij:
Vanaf:
15-2-2018
Duur:
minimaal 5 maanden
Uren per week:
36
Afstudeeropdracht:
Nee

Intro

Vind jij het leuk om kennis toegankelijk te maken voor een brede doelgroep? Ben je thuis in social media en kun je monteren? Dan is onze stage bij De Kennis van Nu iets voor jou.

Wat is De Kennis van Nu?

De Kennis van Nu is een wekelijks televisieprogramma van de NTR over ontwikkelingen in de wetenschap. We proberen wetenschap op zo’n manier te brengen dat een breed publiek het interessant en begrijpelijk vindt. Ook op social media is De Kennis van Nu actief: we maken gebruik van Twitter, Facebook, YouTube en sinds kort Instagram. Ieder kanaal heeft zijn eigen taal en doelgroep.

Werkzaamheden

Tijdens je stage maak je content voor onze socialmediakanalen. Onze kanalen hebben voor ons publiek een gidsfunctie binnen het wetenschapsnieuws. En jij helpt die functie te vervullen. Je leert creatief om te gaan met tekst en beeld. Wat is het haakje waarmee je iemand kunt vangen of iemand geboeid raakt? Je monteert video’s, voorziet ze van ondertiteling en maakt de nieuwsbrief van De Kennis van Nu.

Daarnaast ervaar je hoe het is om deel uit te maken van een televisieredactie. We hopen dat je actief zult meedenken over hoe je bepaalde onderwerpen online onder de aandacht kunt brengen. Misschien heb je ook ideeën voor interessante onderwerpen?

Profiel

Wat voor iemand zoeken wij?

  • Je bent een nieuwsgierig mens
  • Je bent creatief en inventief
  • Je bent thuis op social media en weet wat er speelt
  • Je hebt gevoel voor beeldtaal
  • Je hebt ervaring met monteren
  • Je houdt van schrijven en kan het in foutloos Nederlands
  • Je bent een teamplayer, maar kunt ook goed zelfstandig werken
  • Je durft eigen ideeën op te werpen, laat van je horen!

Rijbewijs benodigd: nee

Bedrijfsinformatie

De NTR maakt speciale programma's voor alle doelgroepen. Van Het Klokhuis tot College Tour, van Het Uur van de Wolf tot Nieuwsuur. De NTR is een publieke omroep met wettelijke taken. Deze taken liggen op het gebied van informatie, educatie, cultuur, jeugd en diversiteit. We willen inspirerende programma’s maken, die een bijdrage leveren aan de ontwikkeling en het kritisch vermogen van mensen. We kiezen daarbij voor een divers aanbod met oog voor specifieke thema’s en doelgroepen, die anders onderbelicht blijven. Dat maakt de NTR ‘speciaal voor iedereen’.

Voor meer informatie klik HIER.

Stagevergoeding

€ 275,- bruto bij fulltime stage

Wanneer vinden de sollicitatiegesprekken plaats

De gesprekken vinden plaats in de tweede helft van januari 2018.

Reageren

Je kunt je motivatie richten aan Gerda Bosman, eindredacteur De Kennis van Nu. Reageren kan tot en met 15 januari 2018. Stuur ons je CV en motivatiebrief toe. Als je nog vragen hebt over de stage, kun je contact opnemen met Gerda Bosman - 06 1445 6439.

Let op: je kunt alleen op een stage reageren als je bent ingeschreven bij een opleiding!

Stage Alert
AVROTROS zoekt:
Vanaf: 22-01-2018
NTR zoekt:
Vanaf: 22-01-2018
Stichting Dutch Media Foundation zoekt:
Vanaf: 01-02-2018
Beeld en Geluid zoekt:
Vanaf: 01-02-2018
Hearst Media Nederland CV zoekt:
Vanaf: 23-01-2018
VROUW zoekt:
Vanaf: 01-02-2018
Endemol Shine Nederland zoekt:
Vanaf: 01-02-2018
Red Bee Media zoekt:
Vanaf: 01-02-2018
AVROTROS zoekt:
Vanaf: 01-02-2018
EO zoekt:
Vanaf: 01-02-2018

Over Mediastages

Mediastages functioneert als bruggenbouwer tussen opleidingen, studenten en de mediawereld. Deze centrale positie nemen we in door dagelijks in contact te staan met opdrachtgevers, voorlichting te geven aan studenten en plaats te nemen in relevante platformen en adviescommissies.
 
 
Als kleine organisatie bieden we laagdrempelige en flexibele service aan meer dan 350 mediabedrijven. Ons doel is om zoveel mogelijk talentvolle studenten een goede start te geven in de media. Om dit te bereiken bieden we graag de helpende hand aan al onze samenwerkingspartners.
© 2011 - Mediastages BV – Mart Smeetslaan 1 - Hilversum - Telefoon 035-646 62 81 - info@mediastages.nl - Disclaimer - Privacy statement - Algemene Voorwaarden
Credits foto's: Sebastiaan Ter Burg - Eric Perrone - Joost Nuijten
####################################################