Stagiair online social media (HBO/WO)

Functie:
Online social media
Bij:
Vanaf:
1-2-2018
Duur:
minimaal 5 maanden.
Uren per week:
36
Afstudeeropdracht:
Nee

Intro

Wij zoeken een stagiair Online/Social Media die wil meelopen op de Communicatieafdeling van MAX. Ben jij goed in het (her)schrijven van teksten? Besteed jij dagelijks veel tijd op social media? Durf je te vragen en je mening te geven? Volg je een opleiding richting communicatie, journalistiek en/of nieuwe media? Dan is MAX op zoek naar jou! In februari komt er een plek vrij op onze communicatieafdeling. Wij introduceren jou als derde- of vierdejaars HBO+ student graag in medialand! Ons team bestaat uit een Hoofd Communicatie, een communicatieadviseur, twee communicatiemedewerkers, een sociale media coördinator en een senior webredacteur. Gezamenlijk werken we aan zowel de interne, als externe communicatie.Je wordt tijdens je stageperiode intensief begeleid door een senior webredacteur.

Wat bieden wij?

We bieden een inspirerende stage op het goed bereikbare Media Park in Hilversum. Je vervult een diverse functie, waarbij jij zelf veel in te brengen hebt. Je krijgt een kijkje in de keuken van de communicatieafdeling van een groot mediabedrijf. Je werkt in een zeer diverse omgeving: MAX Magazine, de radio- en televisieredacties, onze MAX Ombudsman en de studio's: alles zit onder één dak. Je werkt bij MAX in een informele omgeving, als volwaardig lid van ons online team. Onder andere met je collega-stagiair, die aan de slag gaat met communicatie en PR (hiervoor staat ook een vacature open!). Enkele hoogtepunten tijdens je stageperiode: Online werkzaamheden voor Heel Holland Bakt; Een nieuw seizoen van Droomhuis Gezocht; Een nieuw seizoen van Dokter Deen; Veel nieuwe. mooie programma's.

Werkzaamheden

 • Tijdens je stage schrijf je webteksten en help je bij het maken van nieuwsbrieven
 • Ook leer je werken met Photoshop en ons content management systeem. Dagelijks zal je verschillende sociale media kanalen monitoren
 • Je leert meedenken in content creatie voor nieuwe posts op Facebook, Twitter en Instagram
 • Je helpt met het uitbreiden van aantallen fans/volgers en leert de resultaten te verwerken
 • Je neemt deel aan vergaderingen en brainstorms

Profiel

 • Je schrijft graag, creatief en vaak.
 • Je bent proactief.
 • Je kunt meerdere ballen tegelijk in de lucht houden.
 • Je kunt goed samenwerken.
 • Je beheerst de Nederlandse taal goed in woord en geschrift.
 • Je hebt affiniteit met en kennis van (sociale) media.
 • Je hebt basiskennis van Word en Excel.
 • Jij bent een 3e- of 4e jaars communicatie-, nieuwe media- of journalistiek student.
 • Je hebt een HBO/WO opleidingsniveau

Rijbewijs benodigd: nee

Bedrijfsinformatie

Omroep MAX is een publieke omroep die zich richt op mensen van 50 jaar en ouder, gevestigd in Hilversum. Wij maken sinds september 2005 programma’s op radio, televisie en internet. MAX laat de vijftigplussers zien zoals ze zijn: vaak zeer actieve mensen, betrokken bij hun omgeving en volop onderdeel van de moderne samenleving.

Voor meer informatie klik HIER.

Stagevergoeding

€ 300,- (HBO) bruto bij fulltime stage

Wanneer vinden de sollicitatiegesprekken plaats

In overleg

Reageren

Je kunt je motivatie richten aan Marlies Steinvoort

Let op: je kunt alleen op een stage reageren als je bent ingeschreven bij een opleiding!

Stage Alert
Red Bee Media zoekt:
Vanaf: 01-02-2018
Stichting Dutch Media Foundation zoekt:
Vanaf: 01-02-2018
VROUW zoekt:
Vanaf: 01-02-2018
Endemol Shine Nederland zoekt:
Vanaf: 01-02-2018
AVROTROS zoekt:
Vanaf: 01-02-2018
EO zoekt:
Vanaf: 01-02-2018

Over Mediastages

Mediastages functioneert als bruggenbouwer tussen opleidingen, studenten en de mediawereld. Deze centrale positie nemen we in door dagelijks in contact te staan met opdrachtgevers, voorlichting te geven aan studenten en plaats te nemen in relevante platformen en adviescommissies.
 
 
Als kleine organisatie bieden we laagdrempelige en flexibele service aan meer dan 350 mediabedrijven. Ons doel is om zoveel mogelijk talentvolle studenten een goede start te geven in de media. Om dit te bereiken bieden we graag de helpende hand aan al onze samenwerkingspartners.
© 2011 - Mediastages BV – Mart Smeetslaan 1 - Hilversum - Telefoon 035-646 62 81 - info@mediastages.nl - Disclaimer - Privacy statement - Algemene Voorwaarden
Credits foto's: Sebastiaan Ter Burg - Eric Perrone - Joost Nuijten
####################################################