Stagiair communicatie (HBO/WO)

Functie:
Communicatie
Bij:
Vanaf:
2-4-2018
Duur:
minimaal 5 maanden, 1 maart starten kan ook
Uren per week:
36
Afstudeeropdracht:
Nee

Intro

Is jouw pen net zo vlot als je babbel? Ben je niet bang om de telefoon te pakken? Volg je een opleiding richting communicatie, journalistiek en/of nieuwe media? Volg je nauwlettend het (media)nieuws? Dan is MAX op zoek naar jou! Per april komt er een plek vrij op onze communicatie- en PR-afdeling. Wij introduceren jou als derde- of vierdejaars HBO+ student graag in medialand!

Ons team bestaat uit een Hoofd Communicatie, een communicatieadviseur, twee communicatiemedewerkers, een sociale media coördinator en een senior webredacteur. Gezamenlijk werken we aan zowel de interne als externe communicatie.

Werkzaamheden

Je wordt tijdens je stageperiode intensief begeleid door zowel het Hoofd Communicatie als een communicatieadviseur. Wat bieden wij? Een inspirerende omgeving in het hart van de media. Een stage waar je veel leert op het gebied van communicatie en PR en veel contact met andere media hebt. Je werkt in een zeer diverse omgeving: MAX Magazine, de radio- en televisieredacties, onze MAX Ombudsman en de studio’s: alles zit onder één dak.

Jij als communicatie-expert in opleiding werkt met alle partijen samen in een informele omgeving. Je werkt mee als voorwaardig lid van ons communicatieteam onder andere met je collega-stagiair, die aan de slag gaat met websites en social media (hiervoor staat ook een vacature open!).


Enkele hoogtepunten tijdens stageperiode
•    Een groot aantal nieuwe programma’s gaan in 2018 de buis op!
•    Een nieuw seizoen van MAX’ bekende dramaserie Dokter Deen.

Taken
•    Als copywriter schrijf je (mee aan) onze programma-advertenties in MAX Magazine. Ook denk je mee over de vormgeving van de pagina.
•    Je houdt intensief contact met producenten en journalisten.
•    Je waarborgt de strakke planning van communicatiemomenten rondom programma’s op radio en televisie.
•    Ondersteuning van PR-activiteiten: je schrijft wekelijks meerdere persberichten, organiseert persdagen, coördineert en begeleidt fotoshoots en interviews met MAX-presentatoren.
•    In het voorjaar van 2018 zal een aantal nieuwe programma’s van start gaan: jij brengt ideeën in over PR- en marketingstrategieën.

Profiel

•    Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
•    Je schrijft graag, creatief, snel en vaak
•    Als PR- en/of communicatie-expert in opleiding verplaats je je makkelijk in uiteenlopende doelgroepen
•    Affiniteit met nieuws en (social) media, televisie en radio
•    Je bent proactief
•    Basiskennis Word, Excel 
•    Photoshop en/of Illustrator kennis is geen vereiste, wel een pre
•    Jij bent een derde- of vierdejaars communicatie-, nieuwe media- of journalistiekstudent
•    Je volgt een bachelor- of masteropleiding

Rijbewijs benodigd: nee

Bedrijfsinformatie

Omroep MAX is een publieke omroep die zich richt op mensen van 50 jaar en ouder, gevestigd in Hilversum. Wij maken sinds september 2005 programma’s op radio, televisie en internet. MAX laat de vijftigplussers zien zoals ze zijn: vaak zeer actieve mensen, betrokken bij hun omgeving en volop onderdeel van de moderne samenleving

Stagevergoeding

€ 300,- (HBO) bruto bij fulltime stage

Wanneer vinden de sollicitatiegesprekken plaats

Doorlopend

Reageren

Je kunt je motivatie richten aan Jeroen Bos - communicatieadviseur. Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Jeroen Bos (035 6775260)

Let op: je kunt alleen op een stage reageren als je bent ingeschreven bij een opleiding!

Stage Alert
AVROTROS zoekt:
Vanaf: 14-05-2018
NL Film & TV zoekt:
Vanaf: 26-03-2018
Talpa Producties zoekt:
Vanaf: 02-04-2018
Senior Publications Nederland zoekt:
Vanaf: 12-04-2018
Lifestyle Media Group zoekt:
Vanaf: 01-05-2018
Omroep MAX zoekt:
Vanaf: 02-04-2018
Ik ben zwanger zoekt:
Vanaf: 02-04-2018
NH Media zoekt:
Vanaf: 02-04-2018
Skyhigh TV zoekt:
Vanaf: 01-05-2018

Over Mediastages

Mediastages functioneert als bruggenbouwer tussen opleidingen, studenten en de mediawereld. Deze centrale positie nemen we in door dagelijks in contact te staan met opdrachtgevers, voorlichting te geven aan studenten en plaats te nemen in relevante platformen en adviescommissies.
 
 
Als kleine organisatie bieden we laagdrempelige en flexibele service aan meer dan 350 mediabedrijven. Ons doel is om zoveel mogelijk talentvolle studenten een goede start te geven in de media. Om dit te bereiken bieden we graag de helpende hand aan al onze samenwerkingspartners.
© 2011 - Mediastages BV – Mart Smeetslaan 1 - Hilversum - Telefoon 035-646 62 81 - info@mediastages.nl - Disclaimer - Privacy statement - Algemene Voorwaarden
Credits foto's: Sebastiaan Ter Burg - Eric Perrone - Joost Nuijten
####################################################