Stagiair communicatie en PR bij Omroep MAX (HBO/WO)

Functie:
Communicatie
Bij:
Vanaf:
1-3-2018
Duur:
minimaal 5 maanden
Uren per week:
40
Afstudeeropdracht:
Nee

Intro

Is jouw pen net zo vlot als je babbel? Ben je niet bang om de telefoon te pakken? Volg je een opleiding richting communicatie, journalistiek en/of nieuwe media? Volg je nauwlettend het (media)nieuws? Dan is MAX op zoek naar jou! Per 1 maart 2018 komt er een stageplaats vrij op onze communicatie- en PR-afdeling. Wij introduceren jou als derde- of vierdejaars HBO+ student graag in medialand! Ons team bestaat uit een Hoofd Communicatie, een communicatieadviseur, twee communicatiemedewerkers, een sociale media-coördinator en een senior webredacteur. Gezamenlijk werken we aan zowel de interne als externe communicatie. Je wordt tijdens je stageperiode intensief begeleid door zowel het Hoofd Communicatie als een communicatieadviseur.

Wat bieden wij? Een inspirerende omgeving in het hart van de media. Een stage waar je veel leert op het gebied van communicatie en PR en veel contact met andere media hebt. Je werkt in een zeer diverse omgeving: de radio- en televisieredacties, onze MAX Ombudsman, MAX Magazine en de studio’s: alles zit onder één dak. Jij als communicatie-expert in opleiding werkt met alle partijen samen in een informele omgeving. Je werkt mee als volwaardig lid van ons communicatieteam onder andere met je collega-stagiair, die aan de slag gaat met websites en social media (hiervoor staat ook een vacature open!). Enkele hoogtepunten tijdens de stageperiode: Een nieuw seizoen Heel Holland Bakt! Productie van twee belangrijke dramaseries, diverse evenementen, waaronder MAX Proms.

Werkzaamheden

Als copywriter schrijf je (mee aan) onze programma-advertenties in MAX Magazine. Ook denk je mee over de vormgeving van de pagina.Je houdt intensief contact met producenten en journalisten. Je waarborgt de strakke planning van communicatiemomenten rondom programma's op radio en televisie.Ondersteuning bij PR-activiteiten: je schrijft wekelijks meerdere persberichten, organiseert persdagen, coördineert en begeleidt fotoshoots en interviews met MAX-presentatoren. In de periode september-februari zullen een aantal nieuwe programma’s van start gaan: jij brengt ideeën in over PR- en marketingstrategieën.

Profiel

  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.
  • Je schrijft graag, creatief, snel en vaak.
  • Als PR- en/of communicatie-expert in opleiding verplaats je je makkelijk in uiteenlopende doelgroepen.
  • Affiniteit met nieuws en (social) media, televisie en radio.
  • Je bent proactief
  • Basiskennis Word, Excel. Photoshop en/of Illustrator kennis is geen vereiste, wel een pre.
  • Jij bent een derde- of vierdejaars communicatie-, nieuwe media- of journalistiekstudent.
  • Je volgt een bachelor- of masteropleiding.

Rijbewijs benodigd: nee

Bedrijfsinformatie

Omroep MAX is een Publieke Omroep die zich richt op mensen van vijftig jaar en ouder, gevestigd in Hilversum. MAX maakt sinds september 2005 programma’s op radio, televisie en internet zoals Heel Holland Bakt, Moeder, ik wil bij de Revue, MAX Geheugentrainer en Tijd voor MAX. We zijn een van de jongste en snelst groeiende omroepen van Nederland. MAX streeft naar een personeelsbestand dat een afspiegeling vormt van de samenleving; wij ontmoeten dan ook graag kandidaten met een diverse culturele achtergrond.

Stagevergoeding

€ 300,- (HBO) bruto bij fulltime stage

Wanneer vinden de sollicitatiegesprekken plaats

Doorlopend

Reageren

Je kunt je motivatie richten aan Jeroen Bos. Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Jeroen Bos (035 6775260)

Let op: je kunt alleen op een stage reageren als je bent ingeschreven bij een opleiding!

Stage Alert
&samhoud Media zoekt:
Vanaf: 01-11-2017
INsight zoekt:
Vanaf: 01-11-2017
Medialane BV zoekt:
Vanaf: 01-11-2017
Warner Music Benelux zoekt:
Vanaf: 29-01-2018
Museum tv zoekt:
Vanaf: 01-11-2017
VPRO zoekt:
Vanaf: 01-01-2018
VIMN Netherlands B.V. zoekt:
Vanaf: 01-01-2018
VIMN Netherlands B.V. zoekt:
Vanaf: 15-11-2017
Supersolid zoekt:
Vanaf: 01-02-2018
Royal Promotions B.V. zoekt:
Vanaf: 02-01-2018

Over Mediastages

Mediastages functioneert als bruggenbouwer tussen opleidingen, studenten en de mediawereld. Deze centrale positie nemen we in door dagelijks in contact te staan met opdrachtgevers, voorlichting te geven aan studenten en plaats te nemen in relevante platformen en adviescommissies.
 
 
Als kleine organisatie bieden we laagdrempelige en flexibele service aan meer dan 350 mediabedrijven. Ons doel is om zoveel mogelijk talentvolle studenten een goede start te geven in de media. Om dit te bereiken bieden we graag de helpende hand aan al onze samenwerkingspartners.
© 2011 - Mediastages BV – Mart Smeetslaan 1 - Hilversum - Telefoon 035-646 62 81 - info@mediastages.nl - Disclaimer - Privacy statement - Algemene Voorwaarden
Credits foto's: Sebastiaan Ter Burg - Eric Perrone - Joost Nuijten
####################################################