Mediastages, Talent this way!

Onze nieuwe website is nog niet helemaal klaar maar we kunnen niet meer wachten om alvast iets heel verfrissends met de buitenwereld te delen.

Lees verder
We zijn ontzettend blij om iedereen kennis te laten maken met onze nieuwe huisstijl; een nieuw logo, een nieuwe pay-off in onze vertrouwde kleur. Vanaf nu herken je ons aan de twee pijlen omhoog. En onze nieuwe tagline says it all …. ‘Talent this way’.
 
We zijn er trots op dat we al meer dan een decennium lang jonge mensen helpen bij hun start in de media met leerzame stageplaatsen. Het mooie in ons werk is dat we heel veel mensen vanuit verschillende belangen blij maken. Dan hebben we het over de stagiairs, de bedrijven en de opleiders. En het toffe is dat we na zoveel jaren ook al samenwerken met mediaprofessionals die via ons als broekkies zijn begonnen aan hun eerste stage en die nu als professional voor hun bedrijf op zoek gaan naar de aankomende media talenten. 
 
Op dit moment werken we samen met meer dan 150 media organisaties, vinden we jaarlijks kandidaten voor zo'n 2.000 stageplaatsen en hebben we warme contacten bij vrijwel alle media gerelateerde opleidingen. Kortom ons netwerk groeit en bloeit en eindelijk geven we nu ook onze droom, om nog meer voor jullie te kunnen betekenen, handen en voeten. Ons nieuwe logo en onze nieuwe website staan hier symbool voor! 
 
Talentontwikkeling is en blijft ons doel. De komende jaren kun je bij ons terecht voor meer trainingen, meer netwerkevenementen en meer advies voor opleiders, mediabedrijven en jong talent. Wij helpen bij het vinden van de goede match voor een groeiend aantal stages, maar ook voor advies rondom traineeships en banen! Dat laatste doen wij tegenwoordig onder de naam MEDIARECRUITMENT. We geven advies aan, trekken samen op met, leggen ons oor te luister bij en bovenal bouwen we samen met ons netwerk aan projecten waarbij zoveel mogelijk talent een passende plek vindt. 
 
Wie doet tegenwoordig eigenlijk wat?? Veel van jullie kennen ons al maar hierbij ons team op een rij:
 
Kirsten Bense reist het land door om opleidingen te adviseren en studenten sollicitatietraining en stagevoorlichting te geven. Op kantoor screent ze de sollicitaties die dagelijks binnen komen. Op basis van haar ervaring helpt ze studenten persoonlijk bij het vinden van een passende stage en geeft ze tips over hoe je je sollicitatie kunt verbeteren. 
 
Lizzy Byrne speurt het grootste deel van haar tijd voor MEDIARECRUITMENT naar talentvolle professionals binnen ons netwerk. Daarnaast is ze op kantoor onze alleskunner op het gebied van sollicitaties voor stages, de afhandeling van contracten en de financiële afhandeling van stagevergoedingen.  
 
Belinda Gelsema is degene die je moet hebben als je op zoek bent naar een stagiair. Ze geeft advies over hoe en wanneer je het beste kan zoeken en daarnaast helpt ze je bij het plaatsen van pakkende vacatureteksten en ondersteunt ze bij het up to date houden van je stagevacatures.
 
Franciska Westenborg is onze rots in de branding op kantoor en degene die je moet bellen als je een vraag hebt over de stagecontracten, de betaling van stagevergoeding en alles wat daarbij komt kijken. Ook is zij degene die je achter je vodden aan zit als je de documenten nog niet ingeleverd hebt.
 
Elke Bun houdt zich bezig met speciale projecten op het gebied van Talentontwikkeling. Bijvoorbeeld het traineetraject, onze Dag van de Mediastages en de SpinAwards Young Talent voorronde. Elke is nu druk met de ontwikkeling van de nieuwe website, zodat iedereen zo snel mogelijk online kan solliciteren, vacatures plaatsen, contracten kan up en downloaden, stagevergoeding kan ontvangen en alles wat daarmee samenhangt.
 
Monique Amse is onze aanvoerder. Naast het aansturen van het reilen en zeilen binnen ons team staat ze dagelijks in contact met ons netwerk.  Ze initieert samenwerkingsverbanden, projecten, bijeenkomsten en alles wat daar op lijkt. Heb je een idee op het gebied van talentontwikkeling, samenwerking of andere relevante onderwerpen, dan weet je waar je moet zijn.
Geplaatst op 2-10-2017 om 09:56
Onze nieuwe website is nog niet helemaal klaar maar we kunnen niet meer wachten om alvast iets heel verfrissends met de buitenwereld te delen.

Lees verder
Geplaatst op 2-10-2017 om 09:56
Ben jij op zoek naar een leuke stage maar komt de periode waarvoor jij zoekt niet (helemaal) overeen? Geen nood! Vaak is er in overleg met het stagebedrijf ook een afwijkende periode mogelijk. Kijk dus ook naar stages die een maand eerder of later starten! Behoefte aan meer advies? Neem contact op!

info@mediastages.nl of 035 6466 281


Geplaatst op 6-9-2017 om 10:20
Veel van jullie genieten op dit moment natuurlijk van een welverdiende vakantie. Klaar MET het vroege opstaan. Klaar VOOR zon, zee, festivals of netflixen op de bank. Niet iedereen. Na een week vrij en de Zwarte Cross is Nienke Koning klaar voor een paar extra stageweken op de redactie van Utopia.

Vertel Nienke! Waarom heb je besloten langer stage te lopen?


“Stilzitten is niks voor mij. De afgelopen maanden op de redactie zijn veel te snel voorbij gevlogen. Ik vind het te gek om onderdeel te zijn van dit programma en met de inwoners mee te leven. Dat deed ik van te voren al en nu doe ik dat voor mijn werk.”

“Ik heb de afgelopen tijd heel veel geleerd en ik wil eigenlijk gewoon nog veel beter worden. Als ik iets leuk vind, dan ga ik daar ook honderd procent voor. Mijn begeleiders helpen mij bij het oefenen op dingen die ik nu nog moeilijk vind. Het voorspreken van bezoekers bijvoorbeeld. Ik wil gebruik maken van de zomerweken om dit beter onder de knie te krijgen.”


Wat vind je zo leuk aan het werk op de redactie?
“Het is hier hectisch en absoluut nooit saai. Dat past goed bij mij! De bewoners bepalen eigenlijk je werkdag. Je volgt ze op de voet en regelt alles daaromheen. Je hebt een goede concentratie nodig want het is lekker chaotisch met de livestreams, de steeds doorlopende mailboxen en alles wat er op het terrein gebeurt moet natuurlijk goed begeleid worden. Je zit zo in die flow dat ik soms vergeet wat voor leuke dingen ik de afgelopen tijd al heb meegemaakt.”

“Voordat ik aan deze stage begon wist ik dat ik het heel leuk vond om evenementen te organiseren en het werk op de redactie sluit daar super goed bij aan. Je bent de hele dag aan het regelen en organiseren. Graag blijf ik nog even, want ik ben inmiddels wel een beetje verslaafd geraakt aan de hectiek van televisie.”


Wil jij ook stage lopen bij één van de programma’s van Talpa? Bekijk hier de openstaande vacatures.

Geplaatst op 7-8-2017 om 11:50

Over Mediastages

Mediastages functioneert als bruggenbouwer tussen opleidingen, studenten en de mediawereld. Deze centrale positie nemen we in door dagelijks in contact te staan met opdrachtgevers, voorlichting te geven aan studenten en plaats te nemen in relevante platformen en adviescommissies.
 
 
Als kleine organisatie bieden we laagdrempelige en flexibele service aan meer dan 350 mediabedrijven. Ons doel is om zoveel mogelijk talentvolle studenten een goede start te geven in de media. Om dit te bereiken bieden we graag de helpende hand aan al onze samenwerkingspartners.
© 2011 - Mediastages BV – Mart Smeetslaan 1 - Hilversum - Telefoon 035-646 62 81 - info@mediastages.nl - Disclaimer - Privacy statement - Algemene Voorwaarden
Credits foto's: Sebastiaan Ter Burg - Eric Perrone - Joost Nuijten
####################################################